Komende zaterdag 20 maart is het weer #opschoondag. Dit is een uitgelezen kans om aan de slag te gaan en zwerfafval langs de waterkanten of in het water op de kaart te zetten. Zwerfafval in de omgeving en in het water is een groeiend probleem en jij kunt meehelpen om het in kaart te brengen! Een belangrijke stap in de zoektocht naar oplossingen!

We willen helpen. Maar hoe? Heel simpel: ga samen met je mede-scouts de natuur in! Pak een vuilniszak en loop langs een waterkant bij jou in de buurt. Of hang een het zelf te bouwen sleepnet naast je vlet of boot. Onderweg verzamel je plastic en ander zwerfvuil. Aan het eind kijken jullie samen wat de vangst is. Zijn het stukken touw, flesjes of juist kleine korreltjes? Zet alle gegevens op papier of upload het meteen via je smartphone. De wetenschappers zullen je dankbaar zijn! 

Voor de groepen in Zeeland zijn er ook speciale kisten die je kunt lenen waar alle materialen inzitten die nodig zijn om een waterlijn- of sleepnetmeting te doen. Neem even contact op via info@scouts4science.nl of reserveer gelijk een kist door Gerben te bellen of te mailen: 06-44251719 // gerben@scouts4science.nl