Afgelopen zaterdag waren de Dolfijnen van de Doormangroep uit Terneuzen de eerste die aan de slag gingen met de waterlijnmeting-kist en het spel en programma rond het thema plastic soup.

De dag begon met een interactief spel waarbij de dolfijnen moesten proberen in te schatten hoe lang het duurt voor een stuk afval om af te breken in de natuur. Langs een tijdlijn van 3 maanden tot wel 500 jaar hingen ze afval van blik en koffiecupjes tot zelfs een laars en tandenborstels op. Daarna werd gekeken wat ze goed hadden opgehangen en waarom het juist kort of heel lang duurt voor het afbreekt.

Vervolgens liepen de dolfijnen naar de Otheense kreek om daar langs de met riet begroeide oever een drietal waterlijnmetingen uit te voeren. De dolfijnen verzamelden plastic en ander afval langs de waterlijn en brachten het riet nauwkeurig in kaart.

De metingen zijn nu op de interactieve kaart te zien. Het viel op dat er heel veel blikjes en stukken vuurwerk werden gevonden. Hieronder kun je de link naar de drie nieuwe waterlijnmetingen vinden. https://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=43334e560921414ba6478eeac26bf872&extent=3.8449,51.3247,3.8661,51.3317

Afsluitend speelden de dolfijnen nog een levend stratego spel waarbij ze meteen hun nieuwe kennis over het afbreken van afval in de natuur in de praktijk konden brengen.