YES! Scouts4Science is LIVE en jij kunt meedoen!
Goed nieuws van Scouts4Science. Na een jaar van brainstormen, vergaderen en hard werken is het eindelijk zover. De interactieve site met allerlei leuke spellen en activiteiten is live! Ook heeft de regioraad besloten de plannen van het Scouts4Science-team financieel te ondersteunen.

Hoeveel plastic drijft er in het water of aan de waterkant waar jouw groep speelt of vaart? Waar is de kustlijn het meest vervuild? Hoe lang duurt het voordat een rietje of ballon is verteerd?  

Nu  https://www.scouts4science.nl live is, kan iedere land- of watergroep in Zeeland via uitdagende activiteiten en spellen met deze vragen aan de slag. Scouts4Science heeft het makkelijk én leuk gemaakt. Ontdek de kant-en-klare programma’s en bekijk de resultaten van andere groepen op de interactieve kaart.
Zoals je misschien al eens eerder hebt gehoord of gelezen, help je door deelname aan Scouts4Science de wetenschappers die de plastic soup onderzoeken. Ze weten namelijk niet waar 99% van al het plastic dat in de natuur terecht komt blijft.
Lang niet alles komt in de oceanen. Door met je groep een stuk waterkant op te ruimen of een rondje te varen met een sleepnet, maak je niet alleen de natuur schoon, maar verzamel je ook een schat aan informatie voor de onderzoekers.

Op https://www.scouts4science.nl lees je veel meer over de achtergronden van het project. Houd de site vooral in de gaten, want de komende tijd komen er nog veel meer gave activiteiten en spellen bij. Zo wordt het ook mogelijk om speciale programmakisten vol met spelmateriaal te reserveren. De aanschaf van deze kisten is mede mogelijk geworden door een financiële bijdrage van Regio Scouting Zeeland. De regioraad stemde 12 november met een overgrote meerderheid in met het voorstel. Het team van Scouts4Science is enorm blij met het enthousiasme en de steun voor dit project.